Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.09.2020

Filmfestivals van Cannes, Venetië, Berlijn en Toronto roepen op tot overheidssteun

door Vertigo

De filmfestivals van onder meer Cannes, Venetië, Berlijn en Toronto hebben een gezamenlijke oproep gedaan tot overheidssteun na de coronacrisis.

Ze ondertekenden namelijk een paper waarin staat dat filmfestivals een bijdrage leveren aan de culturele, economische en culturele ontwikkeling in hun respectievelijke regio’s.

“De Berlinale is het platform bij uitstek voor culturele en sociale debatten in Berlijn en een belangrijke motor voor de internationale onafhankelijke filmindustrie,” zeggen festivaldirecteurs Carlo Chatrian en Mariette Rissenbeek.

Alberto Barbera, de artistiek directeur van het filmfestival van Venetië, zegt dat de globale filmsector nog nooit zo’n zware klap heeft gekregen en roept op tot samenwerking.

“Ook festivals zijn verzwakt en hebben steun nodig om hun werk ter bevordering van cinema, cultuur en sociale ontwikkeling te blijven doen,” voegt hij eraan toe.

“Filmfestivals hebben een aanzienlijke economische impact op de stad waar ze plaatsvinden,” zeggen Toronto-bazen Cameron Bailey en Joana Vicente. “Ze creëren jobs, lokken toeristen van overal ter wereld en stimuleren werkgelegenheid in de dienstensector.”

Bron: Variety

Lees meer over: