Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

17.01.2024

Filmdebuut Young Hearts van Anthony Schatteman naar Filmfestival Berlijn

door Vertigo

Young Hearts, het speelfilmdebuut van Anthony Schatteman, heeft een uitnodiging op zak voor het Internationaal Filmfestival van Berlijn (15-25 februari). De film zal er zijn wereldpremière beleven in de Generation Kplus-competitie op zaterdag 17 februari.

Anthony Schatteman is regisseur van o.a. de korte fictiefilms Dag vreemde man (2016) en L’Homme inconnu (2021). De afgelopen jaren zat hij mee in de regisseursstoel van fictieseries als LEEF (2021), 2DEZIT (2022), de Iers-Belgische coproductie Northern Lights (2023). Intussen werkte hij aan zijn speelfilmdebuut Young Hearts, dat tijdens de Berlinale in wereldpremière zal gaan.

“Young Hearts is de film die ik zelf had willen zien toen ik jong was en worstelde met verliefdheid en mijn eigen gevoelens. Dankzij de selectie op het internationale filmfestival van Berlijn, krijgt Young Hearts een ongelofelijk forum om voorgesteld te worden aan een breed publiek. Ik ben oprecht trots om dit verhaal op de wereld los te laten”, aldus een enthousiaste Schatteman.

Young Hearts is een young adult – film over de overweldigende kracht van de eerste verliefdheid. Elias (14) voelt zich aangetrokken tot zijn nieuwe buur Alexander (14). Het is de eerste keer dat hij verliefd is en hij weet niet goed hoe met deze gevoelens om te gaan. Elias gaat op zoek naar zijn identiteit en wordt geconfronteerd met zijn omgeving en de typische vragen van een opgroeiende tiener.

De hoofdrollen in Young Hearts worden vertolkt door nieuwkomers Lou Goossens en Marius De Saeger, met belangrijke bijrollen voor Geert Van Rampelberg, Emilie De Roo en Dirk Van Dyck. De productie is van Xavier Rombaut voor Polar Bear, in coproductie met het Belgische Kwassa Films en het Nederlandse Family Affair Films. Kinepolis Film Distribution brengt de film in het najaar van 2024 uit in de Belgische bioscopen.