Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.04.2017

Fien Trochs Home verkocht aan Frankrijk en Mexico

door Steven Tuffin

Home, de vierde speelfilm van Fien Troch, is verkocht aan Frankrijk en zal er door JHR Films in de zalen uitgebracht worden. De film krijgt daarnaast ook een bioscooprelease in Mexico met Alfhaville Cinema als distributeur. De verkoop was in handen van Doc & Film International, de in Parijs gevestigde sales agent die Home internationaal vertegenwoordigt.

De film loopt bovendien sinds 23 maart in de Nederlandse zalen en kon daar na de release rekenen op heel wat positieve kritieken. Zo kreeg Home een vier op vijf van NRC Handelsblad, terwijl ook De Volkskrant vier sterren veil had voor “Trochs beklemmende drama dat uitblinkt in realisme”. De Nederlandse kwaliteitskrant heeft het verder ook over “het sterke, gevoelige acteerwerk en de fraaie soundtrack van Johnny Jewel die zorgen voor kippenvel”. VPRO Cinema heeft het dan weer over “een buitengewoon energieke en plotgedreven film”.

Naast de internationale distributiedeals blijft Trochs film ook scoren op het festivalterrein met selecties in o.a. Istanbul, Hong Kong, Bogotá, Lissabon en Jeonju in Zuid-Korea. Home ging vorig jaar in wereldpremière op het filmfestival van Venetië, waar Troch de Orizzonti-prijs voor Beste Regie in de wacht sleepte. Bij ons werd de film op het Film Fest Gent bekroond met de Georges Delerue Award voor Beste Muziek, de Port of Ghent Award, de Canvas Publieksprijs en een speciale vermelding van de jongerenjury.

Lees meer over: