Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.06.2015

Patrick Doyle wint World Soundtrack Lifetime Achievement Award‏

door Jimmy Van der Velde

Aansluitend op de Britse Focus van het 42e Film Fest Gent wordt tijdens de World Soundtrack Awards de Lifetime Achievement Award uitgereikt aan de componist Patrick Doyle.

Artistiek directeur van Film Fest Gent Patrick Duynslaegher over de keuze van de winnaar: “Gezien onze focus op British Cinema is Patrick Doyle de ideale kandidaat om op de WSAwards een Lifetime Achievement Award te ontvangen. Wie in 1989 zijn daverende debuutscore hoorde voor Kenneth Branaghs Henry V, wist meteen dat hiermee een groot filmcomponist geboren was. De immens veelzijdige Doyle verrijkte met zijn afwisselend tragische, nobele, triomfantelijke en romantische composities films van Robert Altman, Ang Lee, Chen Kaige, Alfonso Cuaron en Brian De Palma. Ook in blockbusters als Rise of the Planet of the Apes en Harry Potter and the Goblet of Fire moet Doyle zeker niet onderdoen voor zijn Hollywood-collega’s in het muzikaal ondersteunen van spectaculaire actie en avontuur.”

Patrick Doyle zal tijdens de WSAwards de Lifetime Achievement Award ontvangen voor zijn uitzonderlijke carrière in de filmmuziek en daaruit zal er een selectie live gebracht worden door het Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé. De Amerikaanse componist Alan Silvestri (Back to the Future, Forrest Gump) en de 2014 WSA Discovery winnaar Daniel Pemberton (The Counselor, Steve Jobs) zijn zoals eerder aangekondigd ook centrale gasten die avond.

Met de campagne ‘Bringing film music to your ears’ kunnen geïnteresseerden en fans van Alan Silvestri de opname van het nieuwe Film Fest Gent album sponsoren, dat jaarlijks in het teken staat van de centrale gast van de World Soundtrack Awards. In ruil daarvoor krijgen ze bijvoorbeeld een gesigneerd album, een naamsvermelding, VIP tickets voor de WSAwards, enz. Hoe groter hun bijdrage, hoe meer extra’s de fans ontvangen. De crowdfunding-campagne gaat van start op woensdag 3 juni en dit via het online platform Indiegogo. Er is een budget nodig van €12.500 om een deel van de opname van het album te kunnen financieren.

Bron: FFGent