Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.11.2018

Fede Alvarez praat over zijn Don’t Breathe-, Evil Dead- en Labyrinth-sequelplannen

door Vertigo

The Girl in the Spider’s Web-regisseur Fede Alvarez raakte bekend met de horrorfilms Evil Dead en Don’t Breathe. Onlangs vroeg hij zijn fans op welke van de twee hij het eerst een sequel zou moeten maken. Het vervolg op Sam Raimi’s originele Evil Dead-trilogie¬†won en dat vond Alvarez jammer.

“Aangezien ik hem zelf heb bedacht, had ik Don’t Breathe graag zien winnen,” zei hij, “maar uiteraard zijn er een pak meer Evil Dead-fans.”

Voor Evil Dead 2 is volgens Alvarez er echter nog geen script, voor Don’t Breathe 2 wel. “Eenmaal ik klaar ben met The Girl in the Spider’s Web gaan we bekijken of ik terugkom als regisseur of enkel als producent,” zei hij. “Dat hangt af van hoeveel tijd we hebben.”

Ondertussen gaat Alvarez ook een bestaande franchise nieuw leven in blazen. De regisseur plant namelijk een vervolg op de eighties-klassieker Labyrinth van Jim Henson.

“Het wordt een rechtstreekse sequel op de eerste film,” zei Alvarez, “maar zal zich vele jaren later afspelen. Meer kan ik niet verklappen, maar er is een script en we zijn er heel tevreden mee.”

Of Jennifer Connelly terug in de hoofdrol kruipt, valt af te wachten. David Bowie zal er helaas niet meer bij kunnen zijn als Jareth, de Goblin King.

Bronnen: IndieWire, /Film