Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

14.04.2021

Fast & Furious 9-regisseur openhartig over ruimtereis en Paul Walker-glimp in nieuwe trailer

door Vertigo

Regisseur Justin Lin heeft tekst en uitleg gegeven bij de nieuwste trailer van F9 aka de negende Fast & Furious-film, waarin het gerucht wordt bevestigd dat het verhaal zich deels in de ruimte afspeelt.

Lin, die eerder vier andere delen in de Fast & Furious-reeks voor zijn rekening nam, zegt dat hij al jaren met het idee voor een aflevering in de ruimte speelt, maar het goede moment afwachtte.

“Een van de leuke dingen aan de Fast & Furious-franchise is steeds nieuwe, gekke ideeën bedenken om onszelf uit te dagen,” zegt Lin.

“Het is echter nooit onze bedoeling om zomaar te choqueren, maar om elk idee aan een thema van de films of de verhaallijn van een personage te linken,” vervolgt hij.

Volgens Lin leende een bepaalde verhaallijn in F9 zich perfect tot een avontuur in de ruimte. “Ik ben naar Vin Diesels huis gereden en we hebben erover gepraat,” zegt de regisseur. “We waren het er allebei over eens dat het juiste moment was aangebroken.”

Na F9 blikt Lin ook de tiende en elfde Fast & Furious-film in, die een einde aan de saga zullen breien. Volgens Lin luidt F9 het slot reeds in. “Het laatste hoofdstuk van de franchise wordt een trilogie op zich,” zegt hij.

Verder zegt Lin dat Brian O’Conner, het personage van wijlen Paul Walker dat via archiefbeelden kort in de nieuwe F9-trailer te zien is, een belangrijk onderdeel van de reeks blijft.

“We moeten op een respectvolle manier tonen dat Brian O’Conner in de Fast & Furious-wereld nog steeds leeft,” zegt de regisseur. “Ik heb het gevoel dat we daar met F9 in geslaagd zijn.”

Bron: Collider, THR