Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

01.02.2020

Fast & Furious 9-regisseur geeft tekst en uitleg bij trailer-verrassingen

door Vertigo

In de eerste trailer van F9, de negende Fast & Furious-film, wordt onthuld dat John Cena de broer van Vin Diesels Dominic Toretto vertolkt en dat het dood gewaande personage Han (Sung Kang) springlevend is.

Regisseur Justin Lin, die de derde tot en met de zesde film in de reeks inblikte, geeft tekst en uitleg gegeven bij de twee verrassende plotwendingen.

“Na Furious 6 dacht ik dat het er voor mij opzat en ik geen Fast-verhalen meer te vertellen had,” zegt hij. “Ik reisde de wereld rond en ontmoette overal fans van de franchise die mij vertelden waarom ze er zoveel van hielden.”

“Twee jaar later had ik plots een idee voor een nieuw hoofdstuk,” vervolgt hij. “De film draait zoals steeds rond familie, maar ditmaal gaat het om bloedverwanten. Iedereen met broers of zussen weet dat familieruzies honderd keer intenser zijn  en dat vond ik spannend.”

Wat de comeback van Han betreft, liet Lin zich inspireren door de ‘justice for Han‘-beweging op sociale media. Het personage werd vermoord door Jason Stathams in Furious 6 en sommige fans vonden dat hij daar niet genoeg voor boette.

Bron: EW