Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

10.01.2020

Fargo-bedenker bevestigt dat zijn Star Trek-bioscoopplannen losstaan van vorige films

door Vertigo

Het vierde seizoen van Fargo is opgenomen en bedenker Noah Hawley heeft aangekondigd dat hij zich nu zo snel mogelijk op zijn potentiële Star Trek-film gaat concentreren. Die lijkt los te zullen staan van de vorige drie.

“Ik heb mijn eigen versie van Star Trek in gedachten en ga teruggrijpen naar wat ik zo goed vond aan de tv-serie Star Trek: The Next Generation,” zegt Hawley.

Volgens hem vallen veel franchises terug op het ‘might is right‘-principe, waarbij machtige figuren kunnen doen wat ze willen. “Star Trek gaat echter over ontdekking, de mensheid op zijn best, diversiteit en creatieve probleemoplossing,” zegt hij.

Als voorbeeld noemt hij het moment uit Star Trek II: The Wrath of Kan waarop Captain Kirk (William Shatner) zijn aartsvijand Khan (Ricardo Montalbán) te slim af is door het schild van zijn ruimteschip uit te schakelen.

“Dat kost niks, maar Kirk houdt er een triomfantelijk gevoel aan over,” zegt Hawley. “Zo’n dingen interesseren mij. Actie op zich vind ik niet interessant tenzij er een reden voor is in het verhaal. Hoe dan ook ben ik nog aan het praten met Paramount en er is nog geen script.”

Bron: Dark Horizons

Lees meer over: