Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

21.11.2016

Fantastic Beasts betovert Belgische en wereldwijde box-office

door Vertigo

Fantastic Beasts and Where to Find Them van Warner Bros. Pictures liet dit weekend zijn fabeldieren los in de Belgische bioscopen. Met een opbrengst van €1.455.330 (173.179 bezoekers) staat de film stevig op nummer 1 in de Belgische markt!

De Harry Potter-spin-off bracht tijdens zijn openingsweekend in de Verenigde Staten 75 miljoen dollar op. Een indrukwekkend cijfer, maar wel een van de laagste van alle films uit het Harry Potter-universum.

In het thuisland van schrijfster J.K. Rowling, Groot-Brittannië, deed de nieuwe film het in vergelijkin met de andere Potterfilms wel behoorlijk goed. Met een openingsopbrengst van 18 miljoen dollar bleken daar enkel beide Deathly Hallows succesvoller.

Door het succes van Fantastic Beasts zakt Doctor Strange weg naar de tweede plaats. De Marvel-hit blijft nog net voor op animatieprent Trolls, beide films brachten in hun derde week ongeveer 17,5 miljoen dollar op in de Verenigde Staten.

Tweevoudig Oscarwinnaar Ang Lee heeft dan weer geen reden tot feesten. Zijn oorlogsdrama Billy Lynn’s Long Halftime Walk wordt overladen met matige recensies en dat laat zich voelen aan de kassa. Filmstudio Sony hoopte dit weekend minstens 3 miljoen dollar binnen te rijven, maar de film kwam amper aan 930.000 dollar.

Bron: Dark Horizons