Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

13.04.2022

Fantastic Beasts-slechterik Mads Mikkelsen duidelijk over J.K. Rowling-controverse

door Vertigo

In Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore heeft Mads Mikkelsen de rol van slechterik Grindelwald overgenomen van Johnny Depp, terwijl controverse rond medespeler Ezra Miller en de transfobe uitspraken van Harry Potter-auteur J.K. Rowling welig tiert.

Mikkelsen gaf recent zijn mening over de respons van Harry Potter-fans op Rowlings uitspraken: “Mensen doen er wat luchtig over: ‘Is het geen schande?’ En elke keer je iemand vraagt wat Rowling gezegd heeft, kom je het niet echt te weten”, zei de acteur. “Maar als de reacties zo uitzinnig zijn, moeten we heel voorzichtig zijn dat we zeker weten waar we het over hebben. Ik maak er een gewoonte van om geen commentaar te geven op dingen waar ik niets van afweet en ik denk dat de hele wereld daarbij zou baten.”

Mikkelsen vervoegde de Fanastic Beasts-franchise pas lang nadat de controverse rond J.K. Rowlings uitspraken begon. De acteur zei dat hij sociale media actief probeert te vermijden omdat hij er naar eigen zeggen barslecht in is en niet deel wilt nemen aan polariserende discussies: “Het is alsof we of het een of het ander willen hebben”, zei Mikkelsen. “En als die kloof te breed wordt, dan stoppen we gewoon met elkaar te praten.”

Bron: CinemaBlend