Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

18.10.2018

Fantastic Beasts-acteur Ezra Miller reageert op Dumbledore-homohetze

door Vertigo

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald ligt al een tijdje onder vuur omdat hij de homoseksualiteit van Albus Dumbledore (Jude Law) uit de weg zou gaan. Ezra Miller, die Creedence Barebone vertolkt in de Fantastic Beasts– reeks, zei echter dat er geen reden is tot paniek.

“Niet elke vorm van representatie moet er hetzelfde uitzien,” zei de acteur. “Dumbledores geaardheid is heel expliciet in deze film. Hij ziet Grindelwald, de liefde van zijn leven, in de Spiegel van Neregeb. Die toont ieders diepste verlangen. Als dat niet expliciet duidelijk maakt dat Dumbledore homoeseksueel is, weet ik het ook niet meer.”

Miller prees de manier waarop Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling Dumbledores geaardheid aankondigde. “Ze verzon één van de beste personages in de literaire geschiedenis en één van de geliefdste in de beschaafde wereld. Vervolgens, toen de serie erop zat, zei ze terloops: ‘Oh ja, hij is homo. Wat? Kom maar op.’ Goddelijk gewoon.”

Ook Fantastic Beasts-regisseur David Yates mengde zich in de discussie. “Dit deel van het enorme verhaal waar J.K. mee bezig is, gaat niet over Dumbledores seksualiteit. We proberen het echter niet te verbloemen of verbergen. Het verhaal van Dumbledore en Grindelwalds relatie zit niet in deze film, maar je ziet duidelijk dat hij homo is.”

“Wacht toch gewoon tot je de film gezien hebt voor je onzin begint te verkopen op Twitter,” besloot Miller. “Of wacht tot je zelf een mening heb gevormd. Doe onderzoek, volg je hart, en analyseer situaties voor je een kant kiest en de tegenpartij begint te bestoken. Daardoor loopt alles tegenwoordig mis en is er polarisering. We zijn stuk voor stuk mensen en we kunnen het over veel dingen eens zijn.”

Bron: IndieWire