Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.11.2018

Ezra Miller steelt show op Fantastic Beasts 2-première en onthult #MeToo-ervaring

door Vertigo

Ezra Miller is een van de weinige uitgesproken queer acteurs in Hollywood en onderdrukte zijn flamboyante kant niet tijdens de wereldpremière van Fantastic Beasts-sequel The Crimes of Grindelwald in Parijs. Hij droeg dan ook een opvallende creatie van Pierpaolo Piccioli, Valentino’s creatieve directeur.

Miller is ook een groot voorstander van de #MeToo-beweging en heeft zijn eigen ervaringen inzake uit de doeken gedaan. De Fantastic Beasts-acteur werd op minderjarige leeftijd wijn aangeboden door een niet nader genoemde regisseur en producent.

“Ze vroegen of ik wilde meespelen in hun film over de homo-revolutie,” zei de acteur. “Ik weigerde en zei dat ze monsters waren. Nog voor de #MeToo-beweging wisten ik en anderen met gelijkaardige ervaringen dat zoiets onaanvaardbaar was. Zo zat Hollywood echter in elkaar. Wisten we niet allemaal dat we prostituees waren?”

Miller vindt dat mannen aan rehabilitatie toe zijn. “We moeten ze laten vallen,” zei hij, “en dan terug oprapen.” Volgens hem zouden mannen meer als de hanen op zijn boerderij moeten zijn. “Als een groep kippen werd aangevallen door een adelaar, deed de haan alsof hij gewond was. Zo werd hij het doelwit en bleven zijn kuikens buiten schot.”

“Dat is mannelijkheid,” vervolgde hij. “Doen alsof je zwak en kwetsbaar bent zodat jij wordt aangevallen in plaats van de vrouwen in je omgeving. Naar zo’n man ben ik op zoek.”

Bron: EW