Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

22.01.2022

Fans klagen Universal aan omdat Ana de Armas uit Yesterday werd geknipt

door Vertigo

Ana de Armas-fans Conor Woulfe en Peter Michael Rosza hebben een rechtszaak aangespannen tegen Universal omdat de Knives Out– en No Time to Die-actrice uit Danny Boyles romcom Yesterday werd geknipt.

Woulfe en Rosza zeggen dat ze elk 3,99 dollar betaald hebben om de film te huren nadat ze in de trailer hadden gezien dat de Armas erin meespeelde. Ze beschuldigen Universal van misleidende marketing en vragen een schadevergoeding van 5 miljoen dollar voor hen en andere gedupeerde klanten.

Yesterday gaat over een singer-songwriter genaamd Jack Malik (Himesh Patel) die zich als enige de muziek van The Beatles kan herinneren en wereldberoemd wordt door hun songs als de zijne voor te doen.

De Armas zou een vrouw spelen aan wie Malik een serenade brengt. Volgens scenarist Richard Curtis vond het testpubliek het echter niet leuk dat Malik oog had voor iemand anders dan zijn jeugdvriendin Ellie (Lily James) en dus werden de Armas’ scènes verwijderd.

“Dat was een traumatiserende beslissing,” zei Curtis na de bioscooprelease van Yesterday in 2019. “Ana’s scènes behoorden tot onze favorieten, maar we moesten ze knippen om het geheel beter te maken.”

Bron: Variety

Lees meer over: