Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.11.2019

Falcon-acteur Anthony Mackie emotieel over zijn Captain America-opvolging

door Vertigo

In Avengers: Endgame werd Anthony Mackie’s Sam Wilson aka de Falcon aangesteld als de nieuwe Captain America en dat zal wellicht verder uitgediept worden in de tv-serie The Falcon and the Winter Soldier op Disney+.

Voor Mackie is het alvast een emotioneel gebeuren. “Gezien de geschiedenis van Afro-Amerikaanse mannen in de VS is het zowel voor mezelf als voor de entertainmentsector een monumentale stap dat ik Captain America wordt.”

Hij voegt eraan toe dat zijn grootvader aan sharecropping deed, een systeem dat in gebruik kwam na de afschaffing van de slavernij en waarbij een boer een stuk grond mocht bewerken in ruil voor een deel van de gewassen.

“Bij mijn benoeming als Captain America komt heel wat geschiedenis, pijn, triomf en plezier kijken,” zegt Mackie, maar daar houdt het volgens hem niet bij op.

“In het verleden waarschuwden Afro-Amerikaanse vaders hun kinderen om op te letten als ze het huis verlieten, geen politieagenten in het harnas te jagen en bepaalde buurten te vermijden,” zegt de acteur. “Nu kunnen we onze zonen vertellen dat ze op een dag mogelijk Captain America zullen worden.”

Bron: The Playlist