Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

08.08.2019

Faillissement dreigt voor prestigieuze indie-studio Annapurna

door Steven Tuffin

Annapurna, de indie-studio van miljardairsdochter Megan Ellison, heeft zijn krediet van 350 miljoen dollar dat het in 2017 verkreeg helemaal opgebruikt. De enige manier om het faillissement te vermijden is een financiële injectie van Larry Ellison, de vader van Megan en met een vermogen van zo’n 70 miljard dollar de zevende rijkste mens op onze planeet.

In een officieel statement laat Annapurna weten dat het bedrijf nog steeds gelooft in de toekomst, maar dat veranderingen cruciaal zijn. Megan Ellison schreef in een interne mail aan haar werknemers dat ze zich geen zorgen hoeven te maken en dat het inderdaad klopt dat er financiële ingrepen op til zijn, maar dat dit bij alle bedrijven het geval is.

Annapurna groeide uit tot een indie-instituut door zijn samenwerkingen met Kathryn Bigelow (Zero Dark Thirty), Harmony Korine (Spring Breakers), Spike Jonze (Her), Paul Thomas Anderson (The Master) en David O. Russell (American Hustle). De problemen ontstonden wanneer het bedrijf ook films begon te verdelen. Onder de flops zitten onder meer Vice, If Beale Street Could Talk, The Sisters Brothers en het recente Booksmart. 

Bron: IndieWire

Lees meer over: