Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

02.05.2021

Failliete Amerikaanse bioscoopketens in meerdere rechtszaken verwikkeld

door Vertigo

De Californische bioscoopketens Pacific Theatres en ArcLight Cinemas, die op 12 april aankondigden dat ze voorgoed de deuren sluiten, zijn in meerdere rechtszaken verwikkeld.

Op 13 april sleepte de eigenaar van de ArcLight-bioscoop in het winkelcentrum Santa Monica Place de uitbaters voor het gerecht en gaf hen de keuze om ofwel binnen de zeven dagen een som van 368.841,60 dollar te betalen, ofwel het pand te verlaten.

Volgens de eigenaar, die reeds op 25 februari een rechtszaak tegen de keten aanspande, heeft ArcLight Cinemas al sinds april 2020 geen huur meer betaald voor zijn bioscopen in Santa Monica Place en de stad Lakewood.

De schulden zouden samen 3,4 miljoen dollar bedragen. Bovendien zou ArcLight van januari tot en met maart 2020 slechts een deel van de huur voor de Lakewood-locatie betaald hebben. Mogelijk zat de bioscoop dus al voor de coronacrisis in de problemen.

Daarnaast spande de eigenaar van een bioscoop in Culver City in juli 2020 een rechtszaak aan tegen Pacific Theatres. Hij eist een betaling van 781.999,62 dollar in achterstallige huur.

Bron: Variety