Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.10.2020

Facebook weerlegt beschuldigingen van Netflix-docu The Social Dilemma

door Vertigo

In de Netflix-docu The Social Dilemma wordt de negatieve impact van sociale media-bedrijven als Facebook op de maatschappij onder de loep genomen. Volgens Facebook belicht de film echter enkel problemen die al bestonden voor de opkomst van sociale media.

“Bovendien houden de makers geen rekening met de moeite die we reeds hebben gedaan om de problemen die ze aankaarten tegen te gaan,” zegt Facebook. “In plaats berusten ze op getuigenissen van mensen die al jaren niet meer actief zijn in de sector.”

Verder weerlegt Facebook zeven dingen waarvan ze in de film worden beschuldigd. Zo zou het bedrijf er niet op uit zijn om zijn leden verslaafd te maken aan de sociaalnetwerksite, maar om waardevolle inhoud te creëren.

Facebook beweert ook dat het zijn gebruikers niet beschouwt als een manier om geld te verdienen. De advertenties op de site zouden dienen om hem gratis te kunnen aanbieden.

Daarnaast is Facebook naar eigen zeggen actief bezig met de privacy van zijn leden en de integriteit van verkiezingen te beschermen en polarisering en foutieve informatie te bestrijden.

Lees Facebooks volledige reactie hier.

Bron: IndieWire

Lees meer over: