Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.09.2021

Facebook verwijdert pagina The Roxy Theatre in Koersel

door Vertigo

De Facebook-pagina van de bioscoop The Roxy Theatre in Koersel werd onlangs abrupt verwijderd en uitbater Ludo Vangenechten zit met de handen in het haar.

“De pagina gebruiken we om te communiceren met onze 6000 leden,” zegt hij in Het Nieuwsblad. “Voor ons is dit een onhoudbare situatie. Eerst corona, nu dit.”

Waarom de pagina precies offline werd gehaald, is onduidelijk. Facebook zelf laat enkel weten dat gebruikers een klachtenformulier kunnen invullen en opsturen.

Mogelijk gaat het om een probleem met autersrechtelijk beschermd materiaal of naakt, twee zaken waar Facebook zwaar aan tilt.

“Wij posten fragmenten en afbeeldingen van de films die we hier programmeren,” zegt Vangenechten. “Maar dat zijn officiële trailers vanop YouTube die we reposten, of we verspreiden materiaal dat we uitdrukkelijk ter promo kregen aangereikt door partners.”

“Vermoedelijk gaat het over de post voor Mick Fleetwood and Friends,” vervolgt hij. “Dat is een muziekfilm en Facebook is nogal gevoelig voor oneigenlijk gebruik van muziekfragmenten. Maar het materiaal dat we posten, is enkel ter promotie van de artiesten en filmmakers.”

“Hopelijk gaat het niet over een paar foto’s van een evenement dat we mee organiseerden waarop vrienden met ontbloot bovenlijf staan terwijl ze aan het werken waren tijdens de opbouw,” voegt hij eraan toe.

Vangenechten heeft zelf nog toegang tot de Facebook-pagina van The Roxy Theatre, maar kan geen berichten meer publiceren. Uit noodzaak maakt hij nu reclame via zijn persoonlijke Facebook-pagina.

The Roxy Theatre kwam eerder al in de problemen met Facebook, maar toen kwam de bioscoop er met een waarschuwing van af of werd de kwestie opgelost na contact met het sociale mediaplatform.

Eerder kreeg The Roxy Theatre ook al te maken met oplichters die een valse Facebook-pagina van de bioscoop aanmaakten en een fake wedstrijd lanceerden.

Bron: Het Nieuwsblad

Lees meer over: