Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.12.2020

Ewan McGregor teaset Obi-Wan Kenobi-reeks

door Vertigo

Ewan McGregor zal opnieuw gestalte geven aan Obi-Wan Kenobi in de gelijknamige reeks voor Disney+ en heeft tijdens Disneys Investors Day afgelopen donderdag een tipje van de sluier opgelicht.

“De fans snakken naar Obi-Wans comeback,” zei McGregor in een filmpje dat enkel voor investeerders werd vertoond. “Ze hebben al lang genoeg gewacht. De reeks begint op Tatooine en wordt een dol avontuur.”

Obi-Wan Kenobi speelt zich tien jaar na de gebeurtenissen van Revenge of the Sith af, nadat Obi-Wan besloten heeft om een teruggetrokken bestaan te leiden op Tatooine en over de jonge Luke Skywalker te waken.

Wat het ‘dol avontuur’ precies inhoudt, is dus onduidelijk, maar Obi-Wan wordt in elk geval herenigd met zijn oude leerling, Anakin Skywalker aka Darth Vader. Hij wordt net als in Attack of the Clones en Revenge of the Sith vertolkt door Hayden Christensen.

“We konden het verhaal van Obi-Wan Kenobi niet vertellen zonder het over Anakin of Vader te hebben,” zei regisseuse Deborah Chow (The Mandalorian), die alle afleveringen van de reeks zal inblikken.

“Het mooiste aan Obi-Wan Kenobi is dat ik herenigd word met Hayden,” zegt McGregor. “Het zal geweldig zijn om onze personages op heel onverwachte wijze opnieuw samen te brengen.”

Bron: The Playlist