Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

28.04.2021

Ewan McGregor noemt Obi-Wan Kenobi-reeks upgrade van Star Wars-prequels

door Vertigo

Ewan McGregor maakt een comeback als Obi-Wan Kenobi in de gelijknamige reeks voor Disney+ en zegt dat ze veel echter zal aanvoelen dan George Lucas Star Wars-prequeltrilogie.

“George wilde tijdens het maken van de prequels steeds meer controle uitoefenen over wat er op de achtergrond gebeurde,” zegt McGregor en voegt eraan toe dat voor Revenge of the Sith bijna alle fysieke sets door bluescreens waren vervangen.

“Na drie of vier maanden werd het heel saai,” vervolgt McGregor. “Bovendien waren we met alle respect geen stuk van Shakespeare aan het opvoeren. Het was ook moeilijk om je vast te bijten in de dialoog als je niet zag in welke omgeving je personage zich bevond.”

De Obi-Wan Kenobi-serie komt echter met dezelfde StageCraft-technologie waarmee The Mandalorian wordt gedraaid tot stand. “Er worden virtuele achtergronden op enorme LED-schermen geprojecteerd,” zegt McGregor.

“Als je personage zich in een woestijn bevindt, sta je in een woestijn. Als hij zich in de sneeuw bevindt, word je omringd door sneeuw. Als hij zich in de cockpit van een ruimteschip bevindt, ben je in de ruimte. De reeks zal veel realistischer lijken.”

Verder hint de acteur dat naast Hayden Christensens Anakin Skywalker mogelijk een jonge versie van Luke Skywalker in Obi-Wan Kenobi opduikt. “Dat zou wel eens kunnen,” zegt McGregor. “Ik weet het niet.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: