Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.06.2021

Ewan McGregor blikt terug op CGI-Yoda in Star Wars-prequels

door Vertigo

Ewan McGregor is bezig met de opnames van de Star Wars-reeks Obi-Wan Kenobi, waarin hij opnieuw de gelijknamige Jedi-meester zal spelen, en heeft in een gesprek met The Mandalorian-acteur Pedro Pascal teruggeblikt op de prequeltrilogie.

McGregor vertelt Pascal dat hij moet genieten van zijn scènes met Baby Yoda omdat er voor het personage een pop in plaats van CGI wordt gebruikt.

Zelf heeft McGregor namelijk onaangename herinneringen aan de digitale Yoda uit de prequels. “Voor mijn eerste Star Wars-film had ik het geluk dat ik met de Yoda-pop kon werken,” zegt de acteur.

“Voor de tweede en de derde film werd er echter een digitale versie van Yoda gebruikt en die was niet half zo charmant,” vervolgt hij.

“We kennen Yoda als een pop omdat er voor de originele Star Wars-trilogie één werd gebruikt. De computergeanimeerde versie voelde niet meer als Yoda aan.”

McGregor zei onlangs dat Obi-Wan Kenobi realistischer zal aanvoelen dan de prequeltrilogie omdat er niet met green screens wordt gewerkt, maar met de StageCraft-technologie waarmee The Mandalorian tot stand kwam.

StageCraft houdt in dat de set omringd is door een groot LED-scherm waarop realistische achtergronden worden geprojecteerd. “Het is geweldig om niet voor green of blue screens te staan,” zegt McGregor tegen Pascal.

“Het doet me denken aan de begindagen van Hollywood, toen er verschillende sets met drie wanden op een rij stonden en camera’s ervoor,” vervolgt hij.

“Je ging van de ene set naar de andere en nu doen we min of meer hetzelfde, maar we veranderen van achtergrond in plaats van set,” voegt hij eraan toe.

McGregor zegt dat de technologie het niet alleen mogelijk maakt om in fictieve omgevingen te acteren, maar het ook gemakkelijker maakt om te gaan werken.

“Je moet nergens naartoe vliegen,” zegt de acteur. “Tijdens de eerste dertig jaar van mijn carrière vond ik het geweldig om te reizen, maar nu wil ik gewoon van thuis naar het werk kunnen rijden en terug.”

Bron: Variety