Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

24.01.2022

Evan Rachel Wood beschuldigt Marilyn Manson van verkrachting

door Vertigo

In de documentaire Phoenix Rising, die op het Sundance Film Festival in première is gegaan, zegt Evan Rachel Wood (The Wrestler, Westworld) dat ze door haar ex Marilyn Manson werd verkracht terwijl ze gefilmd werd. De actrice beschuldigde Manson eerder al van seksueel misbruik.

Wood speelde op 19-jarige leeftijd mee in de videoclip van Mansons Heart-Shaped Glasses en zegt dat haar absint werd toegediend op de set zodat ze amper nog bij bewustzijn was en niet kon protesteren.

“De clip draaide helemaal niet uit zoals ik gedacht had,” zegt Wood in Phoenix Rising. “We waren dingen aan het doen die me niet werden voorgesteld. De bedoeling was om een seksscène te simuleren, maar eens de camera’s begonnen te draaien, penetreerde hij me echt. Daar had ik nooit toestemming voor gegeven.”

Wood voegt eraan toe dat ze zich niet veilig voelde en dat niemand naar haar omkeek. “Het was een heel traumatiserende ervaring,” zegt ze. “Ik wist niet hoe ik voor mezelf moest opkomen of hoe ik nee moest zeggen omdat ik geconditioneerd was om nooit tegen te spreken en alles gewoon te ondergaan.”

“Ik voelde me vies en dacht dat ik iets beschamend had gedaan,” vervolgt ze. “Ik zag dat de crew zich ongemakkelijk voelde en dat niemand wist wat te doen.”

Bron: Variety