Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.04.2020

Europese bioscoopuitbaters reageren op Universal-hetze

door Vertigo

De Union Internationale du Cinéma, de Europese bioscoopuitbatersvereniging met een hoofdkwartier in Brussel, heeft gereageerd op het huiskamersucces van Universals Trolls World Tour en de beslissing van de studio om na de coronacrisis films zowel in de bioscoop als op video-on-demand uit te brengen.

Volgens de UNIC moet het succes van Trolls World Tour, die tegelijkertijd in een handvol drive-ins en op video-on-demand verscheen, binnen de context van de coronacrisis bekeken worden.

“Het is geen verrassing dat veel mensen hun toevlucht gezocht hebben tot video-on-demand en gelijkaardige diensten,” staat te lezen in een statement.

UNIC vindt dat de ‘combinatie van uitzonderlijke omstandigheden niet zou mogen gebruikt worden om het bioscoopmodel te herbekijken’ en raadt Universal aan om niet enkel aan zichzelf en op korte termijn te denken, maar aan de toekomst van de hele filmsector.

Verder benadrukt UNIC dat 2019 een topjaar was voor de globale box-office en het succes van Trolls World Tour niet mag beschouwd worden als een teken dat de voorkeuren van de bioscoopgangers aan het veranderen zijn. “We zijn ervan overtuigd dat het publiek terug zal keren naar de plaatstelijke bioscoop, zodra het weer veilig is,” staat te lezen.

Bron: Variety

Lees meer over: