Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

24.01.2022

Ethan Hawke openhartig over wat hem aantrok in Marvel-reeks Moon Knight

door Vertigo

Nadat hij ondanks zijn kritiek op superheldenfilms gecast werd als de schurk Arthur Harrow in de Marvel-reeks Moon Knight vertelde Ethan Hawke dat hij zich door hoofdrolspeler Oscar Isaac liet overtuigen. Nu heeft Hawke uitgeweid over wat er hem in het project aantrok.

“De comicwereld betekende veel voor me toen ik jonger was, maar ik was altijd een beetje terughoudend wat de films betreft,” zegt hij. “Sommige acteurs gedijen in dat universum en ik ben nog steeds niet zeker of ik daar een van ben.”

“Toen vroeg Oscar me of ik in Moon Knight wilde meespelen en ik heb veel respect voor hem,” vervolgt hij. “Ik wist dat hij zich volledig zou toewijden en het is altijd leuk om met zo’n mensen samen te werken, ongeacht het genre.”

Hawke voegt eraan toe dat hij ook een fan is van Mohamed Diab, die samen met het duo Justin Benson en Aaron Moorhead (Synchronic) de reeks inblikte, en van het feit dat Moon Knight een relatief obscuur Marvel-personage is.

“Als je een beroemde superheld zoals Batman, Superman of The Hulk onder handen neemt, hebben mensen bepaalde verwachtingen,” zegt Hawke. “Het is alsof je Hamlet speelt. Negentig procent van het publiek heeft een mening over hoe Hamlet moet gespeeld worden.”

“Daarom speel ik graag Shakespeare-stukken voor studenten,” vervolgt hij. “Zij weten niet dat Patrick Stewart je rol veel beter speelde, maar aanvaarden jouw interpretatie. Met Moon Knight kunnen we ook een wereld en een personage creëren.”

Bron: Collider

Lees meer over: