Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

20.07.2022

Ethan Hawke onthult waarom Dead Poets Society-regisseur Peter Weir geen films meer maakt

door Vertigo

De Australische regisseur Peter Weir heeft al sinds 2010 geen film meer gedraaid. Nochtans was hij in het verleden verantwoordelijk voor topfilms als The Truman Show, Witness en Master and Commander. Ethan Hawke, die samenwerkte met Weir voor Dead Poets Society, denkt te weten waarom Weir zijn interesse in films verloor.

“Zolang acteurs hem zijn zin lieten doen, genoot hij echt van zijn werk”, meent Hawke. “Maar Russell Crowe en Johnny Depp (waarmee hij tevergeefs de film Shantaram probeerde te maken, nvdr.) hebben hem gebroken. En als je het nodige budget wilt krijgen voor de artistieke maar publieksvriendelijke films die hij maakt, dan heb je een Jim Carrey of Russel Crowe nodig. Harrison Ford en Gérard Depardieu, dat waren meer zijn soort acteurs. Die vonden zichzelf minder belangrijk dan de regisseur.”

Weir werd in zijn carrière meermaals voor een Oscar genomineerd maar won nooit. Dit najaar krijgt hij dan toch een gouden beeldje. Hij mag dan een ere-Oscar voor zijn oeuvre in ontvangst nemen.

Bron: Dark Horizons

Lees meer over: