Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.08.2017

Ethan Hawke mijmert over vierde Before-film

door Freek Lauwers

Was jij ook zo onder de indruk van Before Sunrise, Before Sunset en Before Midnight? En hoop jij ook dat het niet bij drie films zal blijven? Wel, je bent niet de enige: de trilogie van regisseur Richard Linklater heeft de voorbije twee decennia een trouwe fanbase opgebouwd. Of er nog een vervolg komt, is op dit moment niet duidelijk, maar hoofdacteur Ethan Hawke lijkt de mogelijkheid alvast niet uit te sluiten.

“De eerste film begint met een ruziënd ouder koppel op de trein en aan het einde van de derde zijn we zelf dat koppel geworden,” klinkt het. “Eigenlijk is de cirkel mooi rond. Dus als we nog door willen gaan, zou het iets anders moeten worden. Misschien zullen Julie Delpy, Richard Linklater en mezelf nog wel eens samenwerken. Maar er zal een nieuwe stroom van energie voor nodig zijn. We zullen er zeker wel eens over praten en dan zien we wel.”

Hawke praatte ook nog over de rol die zijn Before-personage in zijn leven heeft gespeeld: “Ik heb aan hem gewerkt met tussenpozen van negen jaar. Voor het eerst toen ik 25 was en voor het laatst op mijn eenenveertigste. Hij is een deel van mij geworden en ik heb veel van mijn eigen levenservaringen in de films gestopt.”

Bron: The Playlist