Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.01.2021

Eternals-regisseuse Chloé Zhao kreeg zeldzame creatieve vrijheid van Marvel

door Vertigo

Chloé Zhao (The Rider, Nomadland) blikte Eternals in voor Marvel Studios en heeft onthuld dat ze ook het script verzorgde. Dat deden haar nog maar twee Marvel-regisseurs voor: James Gunn (Guardians of the Galaxy) en Joss Whedon (Avengers: Age of Ultron).

“Ik weet niet hoe het eraan zou toegaan als ik een film zou regisseren zonder dat ik het script had geschreven of niet op zijn minst nauw betrokken was bij het schrijfproces,” zegt Zhao. “Ik heb het nog niet meegemaakt in mijn carrière en ben er heel bang voor.”

“Tijdens het schrijfproces druk ik mijn stempel op een film en creëer ik situaties die zich lenen tot bepaalde vormen van beeldtaal,” vervolgt ze. “Dat heb ik geleerd tijdens mijn laatste drie films.”

Zhao prijst Eternals-producer Kevin Feige en –executive producer Nate Moore voor hun steun. “Ze wisten van zodra ik de film voorstelde dat ik er zowel iets grootschaligs als iets intiems van wilde maken,” zegt Zhao.

“Ze hebben me tijdens het hele proces gesteund en lieten me zo groot- en kleinschalig te werk gaan als mogelijk binnen het Marvel Cinematic Universe,” vervolgt ze. “Het was een geweldig proces. Wacht maar af.”

Bron: The Playlist