Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

18.10.2021

Eternals-producent legt uit waarom geslacht enkele personages werd veranderd

door Vertigo

Producent Nate Moore heeft uitgelegd waarom het geslacht van enkele personages in Chloé Zhao’s Eternals anders is dan in de comics. Zo waren Salma Hayeks Ajak en Lia McHughs Sprite oorspronkelijk mannen.

Ajak is de leider van de Eternals, een onsterfelijke groep superhelden, en de enige die met hun scheppers de Celestials kan communiceren. Sprite is een Eternal die gevangen zit in het lichaam van een 12-jarige.

Volgens Moore zijn beiden vrouwen in de film omdat het logischer was voor het verhaal en een interessantere dynamiek creëerde tussen de personages. “Ajak was de spreekbuis van de Celestials in de comics en een nors personage. We vonden dat de spreekbuis de leider moest zijn en er zijn niet veel vrouwelijke leiders.”

Moore verklaart ook waarom de Mexicaans-Amerikaanse Hayek als Ajak werd gecast. “Ajaks look is geïnspireerd door de Azteken en daar wilden we hulde aan brengen door iemand uit die regio te nemen,” zegt hij.

“Wat Sprite betreft, hebben we al vaak jongetjes gezien die niet volwassen worden,” voegt hij eraan toe. “Een meisje dat nooit volwassen wordt, leek ons een iets frisser idee.”

Naast Ajak en Sprite is ook hun teamgenoot Makkari in de comics een man. Het personage wordt in de film vertolkt door de zwarte, dove actrice Lauren Ridloff.

Bron: ScreenRant

Lees meer over: