Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

30.08.2021

Eternals-acteur Kumail Nanjiani openhartig over hoe hij komaf wilde maken met ‘bruine stereotypes’

door Vertigo

Kumail Nanjiani (The Big Sick) is binnenkort te zien in de Marvel-film Eternals en heeft uitgelegd hoe hij en regisseuse Chloé Zhao ervoor zorgden dat zijn personage Kingo geen stereotype was.

Kingo is een van de Eternals, een groep onsterfelijke wezens met superkrachten die al millennia lang in het geheim op aarde wonen. “Hij is een Bollywoodster geworden”, zegt Nanjiani.

“Alle Eternals zijn op een of andere manier geïntegreerd in de maatschappij, maar Kingo heeft er zich echt in ondergedompeld en is verknocht aan het moderne leven. Hij vindt het geweldig om rijk, beroemd en een Eternal te zijn.”

Nanjiani is Pakistaans-Amerikaans en zegt dat hij in zijn tien jaar lange carrière gemerkt heeft dat mensen met een bruine huidskleur gewoonlijk dezelfde rollen aangeboden krijgen.

“We mogen ofwel nerds, ofwel terroristen spelen,” zegt Nanjiani. “Ik wilde dat Kingo het omgekeerde was en in tegenstelling tot nerds als cool en fysiek sterk werd gezien en in tegenstelling tot terroristen vreugde uitstraalde.”

“Chloé en ik hebben een personage gecreëerd dat alles belichaamt wat ik nog nooit heb mogen doen,” vervolgt hij. “Kingo is de tegenpool van het beeld dat in de Amerikaanse popcultuur van mensen uit Pakistan of het Midden-Oosten wordt opgehangen.”

Bron: ScreenRant