Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

20.01.2016

Erik Van Looy maakt cast nieuwe film bekend

door Ruben Nollet

Nu hij voldoende uitgerust is van het zoveelste seizoen van De slimste mens ter wereld voelt Erik Van Looy zich klaar om aan een nieuwe film te beginnen. Op 21 maart start hij de opnames van De Premier, een thriller waarin een centrale rol weggelegd is voor de Belgische eerste minister. Nee, niet Charles Michel maar een fictieve versie, vertolkt door Koen De Bouw.

Hij wordt het slachtoffer van een ontvoering met een politieke lading. De kidnappers willen de premier enkel vrijlaten als hij ermee instemt om de man te vermoorden die hij later die dag zal ontmoeten. En alsof dat nog niet spannend genoeg is, is het doelwit ook nog eens de president van de Verenigde Staten.

Voor Koen De Bouw wordt het de vijfde samenwerking met Van Looy. Naast hem zien we onder meer Tine Reymer, Charlotte Vandermeersch, Dirk Roofthooft, Stijn Van Opstal en Wim Willaert.

Als we Van Looy mogen geloven gaat De Premier qua spanning en emotie nog een stapje verder dan De Zaak Alzheimer en Loft. “Van de eerste tot de laatste minuut moet de premier genadeloze hindernissen en straffe plotwendingen trotseren, terwijl zijn leven en dat van iedereen rond hem op het spel staat”, klinkt het.

Vanaf 26 oktober weten we of Van Looy woord gehouden heeft.