Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.11.2021

Ennio Morricone-concerttour komt naar Brussel

door Vertigo

Ennio Morricone – The Official Concert Celebration doet op zondag 4 december 2022 Paleis 12 in Brussel aan. Een uniek en groots hommageconcert, samengesteld door Ennio Morricone zelf en onder leiding van zijn zoon Andrea Morricone.

Op het programma staan iconische filmscènes en nooit eerder vertoond beeldmateriaal van de Maestro en enkele prominente figuren met wie hij samenwerkte.

10 november is de verjaardag van Morricone, die op 6 juli 2020 overleed, en dus het uitgelezen moment om hulde te brengen aan ’s werelds grootste filmcomponist met de aankondiging van dit gloednieuwe concert.

Meteen nadat hij het podium in 2019 vaarwel zei, begon de Maestro te werken aan een concertproductie die postuum zou worden voorgesteld. Midden 2020 legde de Maestro de laatste hand aan de blauwdruk van die nieuwe productie.

Tijdens het concert zullen iconische scènes uit de grootste filmklassiekers te zien zijn, aangevuld met lichteffecten, en met de vaste solisten van Morricone, bijgestaan door een orkest en koor.

In 2022 begint Ennio Morricone – The Official Concert Celebration aan een eerste grote tournee langs tal van steden in Europa en de wereld.

Het programma wordt ook een eerbetoon aan de Maestro, met nooit eerder vertoond beeldmateriaal van de muzieklegende en fragmenten uit interviews.

Ennio Morricone schreef meer dan 500 soundtracks voor het witte doek, naast meer dan honderd stukken ‘absolute muziek’.

Hoogtepunten in het nieuwe concertprogramma worden ongetwijfeld de nummers die hij schreef voor Cinema Paradiso, Once Upon a Time in America, The Good, the Bad and the Ugly, The Untouchables en The Mission.

Van 2014 tot 2019 gaf Ennio 111 concerten in Europa alleen al, voor in totaal meer dan 800.000 toeschouwers, met onder meer uitverkochte voorstellingen in het Brusselse Paleis 12, op het Gentse Sint-Pietersplein en in het Antwerpse Sportpaleis.

“Dit wordt vast en zeker een bitterzoete ervaring,” zegt Andrea Morricone. “Ik mis mijn vader uiteraard enorm, maar het zal een geweldige en heel emotionele ervaring zijn om hem te eren door een volledig symfonisch orkest en koor te dirigeren die zijn fenomenale muziek spelen.”

“Ik kijk er reikhalzend naar uit om hem samen met zijn fans overal ter wereld in de bloemetjes te zetten,” voegt hij eraan toe.

Op 4 december 2022 in Paleis 12 treedt Andrea Morricone aan als dirigent bijgestaan door het Philharmonic Orchestra Flanders en een 50-koppig koor. ­­De ticketverkoop start op maandag 15 november om 10 uur via greenhousetalent.com.

Lees meer over: