Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

16.04.2018

En toen deed Mark Hamill opnieuw opmerkelijke Star Wars-uitspraken

door Vertigo

Mark Hamill raakt maar niet uitgepraat over Star Wars. Recent had hij het over The Last Jedi én Episode IX.

Met de omstreden keuzes van The Last Jedi-regisseur Rian Johnson was Hamill zelf niet altijd akkoord en hij begrijpt waarom sommige fans overstuur waren: “Star Wars is een beetje van hen, zoals het ook een beetje van mij is. Maar je kan helaas niet voor iedereen goed doen.”

In de controversiële dood van Snoke zag hij echter geen graten. “Hij moest uit de weg geruimd worden zodat het in de laatste film tussen Kylo Ren en Rey zou gaan. Op die manier moest er ook niet uitgelegd worden waar Snoke vandaan kwam.”

Ook de scène met de bezemjongen op het einde vond Hamill een goed idee. “De scène impliceert dat er altijd Jedi zullen zijn, zoals er altijd Star Wars-films zullen zijn,” zegt hij.

Over zijn mogelijke terugkeer in Episode IX heeft Hamill nog niet nagedacht: “Nadat ik The Force Awakens zag, besefte ik dat ik nooit meer met Harrison in een Star Wars-film zou spelen. Dat was de eerste druppel. Tijdens de opnames voor The Last Jedi dacht ik misschien terug te komen als een Force Ghost, maar toen stierf Carrie en was voor mij de maat vol. De tijd was gekomen om Star Wars los te laten.”

Bron: /Film