Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.03.2018

En de prijzen voor de slechtste films gingen naar…

door Vertigo

Traditiegetrouw worden een dag voor de Oscars ook de Razzie Awards uitgereikt. Voor de 38e keer werden de slechtste films van het afgelopen jaar gelauwerd. The Emoji Movie had deze keer de twijfelachtige eer om het meeste Golden Raspberry’s in de wacht te slepen.

De animatiefilm werd zeven keer genomineerd en won uiteindelijk in vier categorieën. Naast Slechtste Film, Slechtste Regisseur en Slechtste Scenario, won de prent ook de prijs voor Slechtste Combinatie. Blijkbaar was er in het filmjaar 2017 niets ergerlijker dan “gelijk welke combinatie van twee afstotelijke emoji’s”.

Andere laureaten waren Tom Cruise voor zijn hoofdrol in The Mummy, Mel Gibson voor zijn bijrol I Daddy’s Home 2 en Kim Basinger voor haar bijrol in Fifty Shades Darker. Die laatste film mag zich ook de slechtste sequel van het voorbije jaar noemen.

Michael Bay en co. kunnen dan weer opgelucht ademhalen. Hoewel Transformers: Fallen Kingdom zeven keer genomineerd was, gingen zij met geen enkel beeldje naar huis.

Baywatch won tenslotte de nog de ietwat positieve Special Rotten Tomatoes Award. De komedie met Dwayne Johnson werd door de bezoekers van de reviewsite uitgeroepen tot de film die zo slecht was dat hij leuk werd.

Bron: Dark Horizons