Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.03.2022

En de winnaars van de Vertigo Awards 2022 zijn…

door Vertigo

Op de vooravond van de Oscars werden in Kinepolis Antwerpen de Vertigo Awards 2022 uitgereikt. Deze ‘prestigieuze’ filmprijzen werden gestemd door de lezers van het filmmagazine Vertigo in de categorieën Beste Actrice, Beste Acteur, Beste Regisseur, Beste Film en Beste Vlaamse Film, en dat voor het voorbije jaar en aller tijden.

De grote winnaar van 2021 was overduidelijk Dune, met Timothée Chalamet als Beste Acteur, Denis Villeneuve als Beste Regisseur en het scifi-epos zelf als Beste Film. In tegenstelling tot bij de voorgenoemde Academy Awards – waar ze zelfs niet genomineerd werd – won Lady Gaga in de categorie Beste Actrice voor House of Gucci.

In de Beste Ooit-categorieën waren er geen grote verrassingen met opnieuw prijzen voor Meryl Streep, Leonardo DiCaprio, Stanley Kubrick, Pulp Fiction en Rundskop. De Beste Vlaamse Film van 2021 werd Dealer van Jeroen Perceval, die de prijs persoonlijk in ontvangst nam. Het filmfeest werd afgesloten met een Beste Ooit-carrièreprijs voor Koen De Bouw, die zijn nieuwe film Nowhere kwam voorstellen.

Een visueel overzicht van de winnaars en de runner-ups:

Beste Actrice Ooit

Beste Actrice 2021

Beste Acteur Ooit

Beste Acteur 2021

Beste Regisseur Ooit

Beste Regisseur 2021

Beste Film Ooit

Beste Film 2021

Beste Vlaamse Film Ooit

Beste Vlaamse Film 2021

Beste Ooit

 

Lees meer over: