Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.10.2018

Emotionele Timothée Chalamet onthult naast welke rollen hij greep

door Vertigo

Timothée Chalamet zit na zijn Oscarnominatie voor Call Me by Your Name niet om werk verlegen. De acteur speelt in Felix van Groeningens eerste Engelstalige film Beautiful Boy en tekende al voor rollen in Little Women van zijn Lady Bird-regisseuse Greta Gerwig en in Denis Villeneuves Dune-remake.

Chalamet vind het helemaal niet erg om druk bezig te zijn, integendeel. Hij onthulde dat het hem namelijk niet altijd voor de wind ging. “Ik heb liever werkstress dan thuis te wachten op een telefoontje of een week te repeteren voor een auditie en geen antwoord krijgen.”

Dat overkwam de acteur met Nicolas Winding Refns The Neon Demon, James Marsh The Theory of Everything en Tim Burtons Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. Geen enkele afwijzing deed echter even veel pijn als die voor Yann Demanges White Boy Rick waarin niet Chalamet maar Richie Merritt naast Matthew McConaughey speelt.

“Ik weet niet hoe ik afstand moet nemen van rollen na een mislukte auditie,” zei hij. “Zeg mij alsjeblieft hoe dat moet. White Boy Rick komt binnenkort uit en ik heb na mijn auditie urenlang gehuid.”

Bron: The Playlist