Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.08.2021

Emma Stone tekent lucratieve deal voor Cruella-sequel

door Vertigo

Onlangs werd bericht dat er een Cruella-sequel op komst is, waarvoor zowel regisseur Craig Gillespie als scenarist Tony McNamara weer van de partij zullen zijn. Nu heeft ook hoofdrolspeelster Emma Stone een deal getekend om terug te keren.

Stone overwoog naar verluidt om net als Scarlett Johansson een rechtszaak aan te spannen tegen Disney omdat de simultane bioscoop- en streamingrelease van Cruella haar box-officebonussen zou gekost hebben.

In een statement hint Patrick Whitesell van Stones talentenbureau Endeavor dat zij en Disney daarover tot een akkoord zijn gekomen.

“Het medialandschap is voor alle distributeurs grondig verstoord en artiesten mogen niet aan de kant worden geschoven om een ongelijk deel van de nadelen te dragen zonder dat ze kans maken om er voordelen uit te halen,” zegt Whitesell.

“Deze deal toont aan dat er een eerlijke manier bestaat om in de toekomst te werk te gaan, waarbij artiesten worden beschermd en hun interesses worden afgestemd op die van de studio’s,” vervolgt hij.

“We zijn trots om met Emma en Disney samen te werken en appreciĆ«ren de bereidheid van de studio om haar bijdrages als creatieve partner te erkennen. We hopen dat hierdoor meer artiesten in het succes van de nieuwe platformen kunnen delen.”

De Cruella-sequel zou nog een tijdje op zich laten wachten en het is onduidelijk of de film opnieuw tegelijkertijd in de zalen en op Disney+ zal verschijnen.

Bron: Deadline

Lees meer over: