Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.01.2019

Emma Stone, Idris Elba, Lady Gaga en co. zorgden voor deze Golden Globes-topmomenten

door Vertigo

Tijdens de Golden Globes grapte presentatrice Sandra Oh dat Crazy Rich Asians de eerste film met een Aziatisch-Amerikaanse hoofdrolspeelster was sinds Ghost in the Shell met Scarlett Johansson en Aloha met Emma Stone.

Beide films zijn beruchte voorbeelden van whitewashing en dat beseft ook Stone. Zij was genomineerd voor haar rol in The Favourite en onderbrak Oh door luidkeels “Het spijt me!” te roepen vanuit het publiek.

Olivia Colman won Beste Actrice: Drama voor haar rol in The Favourite en bedankte haar tegenspeelsters Emma Stone en Rachel Weisz aka haar “bitches“. Beiden waren genomineerd in de categorie Beste Actrice in een Bijrol, maar verloren van Regina King (If Beale Street Could Talk).

Verder was Colman ook heel blij door de broodjes die werden uitgedeeld. Daar bleek actrice Melissa McCarthy, genomineerd voor haar rol in Can You Ever Forgive Me?, achter te zitten.

In de zaal verwezen acteurs Idris Elba en Daniel Craig naar de geruchten dat de ene de andere zou opvolgen als James Bond. Elba maakte namelijk een selfie waarop hij gegeneerd kijkt en Craig hem bedreigend aanstaart.

A Star Is Born-duo Bradley Cooper en Lady Gaga waren dan weer even starstruck toen ze Mary Poppins-acteur Dick Van Dyke ontmoetten.

https://twitter.com/ScottFeinberg/status/1082128405326249985

Bron: IndieWire, EW, THR, Variety