Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.11.2019

Emilia Clarke niet blij met spoiler- & ander gedoe over Last Christmas & Game of Thrones

door Vertigo

Sinds de eerste trailer van Last Christmas verscheen vorige zomer, wordt online volop gespeculeerd over de plot van de romcom. Volgens sommigen zou hij namelijk een verrassende wending bevatten.

Dat blijkt ook te kloppen, maar hoofdrolspeler Emilia Clarke zou liever hebben dat iedereen erover ophoudt. “Het is heel vervelend en frustrerend,” zegt ze. “De film zit complexer in elkaar dan men denkt.”

Het verhaal van de film werd bedacht door actrice Emma Thompon, die de moeder van Clarkes personage vertolkt, en haar echtgenoot Greg Wise.

“Ze hebben het script naar al hun vrienden gestuurd en was volgens hen pas af als geen van hen de plotwending zag aankomen,” zegt Clarke.

De actrice heeft ervaring met hardnekkige fans dankzij haar rol in Game of Thrones. Het laatste seizoen van de fantasyreeks werd door sommigen zodanig slecht onthaald dat ze een petitie lanceerden om het over te doen.

“Het zijn enge en verwarrende tijden en er gebeuren dingen waarover we geen controle hebben,” zegt Clarke. “Wat dergelijke petities of spoilers voor een verdomde romcom betreft, kunnen we echter wel iets ondernemen.”

Bron: IndieWire