Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

28.05.2019

Elton John verdedigt expliciete inhoud Rocketman

door Vertigo

In tegenstelling tot de Queen-film Bohemian Rhapsody is de Elton John-biopic Rocketman R-rated. Volgens John was dat echter niet vanzelfsprekend.

“Sommige studio’s wilden de hoeveelheid seks en drugs in de film terugschroeven om een gezinsvriendelijk label te krijgen,” schreef hij in The Guardian. “Ik heb echter geen gezinsvriendelijk leven geleid. Hoewel ik niet wou dat de film vol seks en drugs werd gepropt, weet iedereen dat ik in de jaren zeventig en tachtig van beide heb genoten.”

“Volgens mij had het geen zin om een film te maken waarin werd geïmpliceerd dat ik na elk optreden rustig terug naar mijn hotelkamer ging met een glas warme melk en een bijbel,” voegde hij eraan toe.

Tot slot vergeleek John het script van Rocketman met Tantrums and Tiaras, een docu over zijn leven. “Veel mensen verklaarden mij gek omdat ik de film liet uitbrengen,” schreef hij, “maar ik hield ervan omdat hij waarheidsgetrouw was. In sommige scènes kom ik walgelijk uit de hoek, maar op mijn dieptepunten was ik ook walgelijk. Waarom zou ik het tegendeel beweren?”

Bron: EW

Lees meer over: