Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

23.08.2021

Elizabeth Olsen vreest voor toekomst arthousefilms in de bioscoop

door Vertigo

Elizabeth Olsen (Avengers: Infinity War, WandaVision) maakt zich zorgen om de toekomst van de bioscoopervaring en vreest dat kleine films niet meer op het grote scherm zullen te zien zijn.

“Dat was al een probleem voor de coronacrisis,” zegt Olsen. “Ik ga graag naar de bioscoop en wil niet per se alleen Oscarkandidaten of blockbusters zien, maar ook arthousefilms.”

Olsen denkt ook dat arthouses met uitsterven bedreigd zijn en dat bioscopen binnenkort weer in handen van studio’s zullen vallen, zoals in de begindagen van Hollywood het geval was. “Ik heb het gevoel dat de bioscopen enkel zo zullen kunnen overleven omdat de gebouwen nu eenmaal heel duur zijn,” zegt ze.

De actrice reageert ook op de rechtszaak van haar Marvel-collega Scarlett Johansson tegen Disney. Johansson beweert dat Disney aan contractbreuk deed door Black Widow tegelijkertijd in de bioscoop en op Disney+ uit te brengen, waardoor ze miljoenen aan box-officebonussen zou misgelopen zijn.

“Het komt neer op wat er in het contract staat,” zegt Olsen. “Ofwel staat erin dat de film een exclusieve bioscooprelease moest krijgen, ofwel niet. Scarlett is heel sterk en toen ik het nieuws las, dacht ik: ‘Goed voor jou.'”

Bron: The Playlist