Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

02.06.2021

Elizabeth Olsen teaset nieuwe Scarlet Witch-accentwissel in Doctor Strange-sequel

door Vertigo

Sinds haar debuut in Avengers: Age of Ultron is het Oost-Europese accent van Elizabeth Olsens Wanda Maximoff aka Scarlet Witch stilaan verdwenen, maar volgens de actrice maakt het een comeback in Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Olsen legt uit dat Captain America: Civil War-regisseurs Joe en Anthony Russo haar na Avengers: Age of Ultron vroegen om het accent minder opvallend te maken, aangezien Wanda van het fictieve Oost-Europese land Sokovia naar de VS was verhuisd.

Uiteindelijk creëert Wanda in de serie WandaVision een fake sitcomwereld omdat ze de dood van haar geliefde Vision (Paul Bettany) niet kan verwerken en heeft ze een Amerikaans accent.

“Door de gebeurtenissen van de reeks spreekt ze in Doctor Strange in the Multiverse of Madness echter weer met haar echte accent,” zegt Olsen.

Op het einde van WandaVision neemt Wanda namelijk afscheid van Vision en wordt ze opnieuw haarzelf. “Ze drukt zich weer oprechter uit,” zegt Olsen. “In de sitcomwereld probeerde ze gewoon zo goed mogelijk haar rol te spelen.”

Bron: Dark Horizons