Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

05.10.2021

Elijah Wood onthult welk Lord of the Rings-personage op Harvey Weinstein is gebaseerd

door Vertigo

Elijah Wood heeft onthuld hoe er in Peter Jacksons The Lord of the Rings-trilogie wordt uitgehaald naar Harvey Weinstein, wiens bedrijf Miramax de verfilming van J.R.R. Tolkiens fantasyroman oorspronkelijk zou produceren.

Jackson wilde minstens twee films maken, maar Weinstein eiste aanvankelijk dat hij het bij één hield en dreigde om hem te vervangen door Quentin Tarantino of Shakespeare in Love-regisseur John Madden. Toen Weinstein toch overstag ging, beperkte hij het budget tot 75 miljoen dollar zonder Jackson in te lichten.

Bijgevolg ging Jackson op zoek naar een ander productiehuis. “Hij had waanzinnig weinig tijd,” zegt Wood. “Peter maakte een indrukwekkend pitchfilmpje en praatte met verschillende partijen.” De meesten zagen het niet zitten om meer dan één film te maken en waren van mening dat ze moesten zien hoe de eerste film het deed voordat ze meer geld investeerden.”

Uiteindelijk sloeg Jackson de handen in elkaar met New Line Cinema om een drieluik te maken en bleef Weinstein aan als executive producer. Volgens Wood is de voor verkrachting veroordeelde producent ook min of meer te zien in de film.

“Ik weet nog heel goed dat een van de orkmaskers op Harvey Weinstein leek en ontworpen was als een soort ‘fuck you’,” zegt Wood, maar vertelt er niet bij over welke Orc het precies gaat. “Ik denk dat ik daar nu over mag praten, aangezien hij in de gevangenis zit. Fuck hem.”

Bron: IndieWire