Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

08.04.2021

Electric Shadows Festival zet Taiwanese films gratis online

door Vertigo

In afwachting van de eerste editie van het Electric Shadows Festival in augustus, zet het gloednieuwe festival voor Aziatische cinema alvast een eerste online evenement in de etalage.

Voices of Youth. Unseen Taiwanese films of the 1960s‘ is van 15 tot en met 21 april gratis te bekijken. Het programma bestaat uit een selectie Taiwanese films uit de jaren zestig die recent herontdekt en gerestaureerd werden: A Morning in Taipei, I Didn’t Dare to Tell You, Run en The End of the Track.

De twee programmablokken worden ingeleid door Victor Fan, professor aan King’s College London en gespecialiseerd in film uit China en Hongkong.

Op zaterdag 17 april om 20u geeft Wafa Ghermani de lezing ‘Mou Tun-fei and his exceptional position in Taiwan film history‘, gevolgd door een live Q&A met beide sprekers.

Dit online evenement is een samenwerking tussen Electric Shadows, De Cinema en Taiwan Film and Audiovisual Institute, met steun van het VAF. De filmprogramma’s zijn in heel Europa gratis te bekijken. De lezing en de Q&A zijn wereldwijd toegankelijk.

Meer info vind je hier.

Lees meer over: