Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

23.09.2020

Eiste Jordan Peele Candyman-uitstel?

door Vertigo

Candyman werd onlangs uitgesteld naar volgend jaar omdat regisseuse Nia DaCosta ervoor wil zorgen dat zoveel mogelijk mensen de film op een groot scherm kunnen zien. Nu blijkt echter dat er meer aan de hand is.

Producent Jordan Peele zou namelijk een grote rol hebben gespeeld in de beslissing om de film op te schuiven. Naar verluidt wil hij uit veiligheidsoverwegingen niemand aanmoedigen om terug te keren naar de bioscoop.

Volgens een anonieme studiobons is Peele niet de enige die zich zorgen maakt over de veiligheid van de bioscopen. “Meer een meer filmmakers zijn gelijkaardige gesprekken aan het voeren,” klinkt het. “Er heerst heel veel verwarring.”

Peeles productiehuis Monkeypaw beweert echter net als DaCosta dat Candyman werd uitgesteld omdat mensen de film samen zouden kunnen ontdekken.

“Aangezien de plaatsen per zaal beperkt zijn en sommige bioscopen gesloten blijven, is dat momenteel niet voor iedereen mogelijk,” zegt Monkeypaw. “We wachten tot alle horrorfans de film in de bioscoop kunnen ervaren.”

Bron: THR