Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.10.2018

Eindelijk kennen we de naakte waarheid over de mysterieuze Duitse acteur in Suspiria

door Vertigo

Na maandenlange geruchten heeft Tilda Swinton eindelijk bevestigd dat ze een dubbelrol speelt in Luca Guadagnino’s Suspiria. De actrice speelt niet enkel danslerares Madame Blanc, maar ook de 82-jarige psychiater Jozef Klemperer.

Zowel de regisseur als de cast beweerden eerst dat hij vertolkt werd door een Duitse acteur genaamd Lutz Ebersdorf, maar daar blijkt niks van aan. Swinton deed het gewoon voor de lol. “Naar het motto van mijn grootmoder: het niet doen zou saai geweest zijn,” zei ze.

Voor haar transformatie werkte Swinton samen met een oude bekende, make-up-specialist Mark Coulier. Hij toverde haar al eerder om in een oude vrouw voor Wes Andersons The Grand Budapest Hotel. Swinton moest elke dag vier uur lang opgemaakt worden en eiste dat Coulier een valse penis voor haar maakte.

“Ze kreeg een zware set geslachtsdelen om tussen haar benen te laten bungelen,” zei Coulier, “en ze is erin geslaagd om ze af en toe op de set naar boven te halen. Ik zou ze eigenlijk moeten uithangen in mijn werkplaats.”

Bron: IndieWire