Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

23.03.2015

Eigenaardig Ant-Man-nieuws stapelt zich op

door Ewoud Ceulemans

Deze zomer brengt Marvel de ietwat eigenzinnige superheldenfilm Ant-Man uit. Daarin ontdekt een kleine crimineel de technologie om van grootte en kracht te veranderen.

Geen donkere, getormenteerde super hero adventure als Thor dus, wel een luchtige film in de stijl van Guardians of the Galaxy. Dat zegt Bobby Cannavale tenminste. De acteur uit Boardwalk Empire en Blue Jasmine vertelde in een interview met Comic Book Resources over de shoot van de nieuwe Marvelfilm.

Cannavale heeft het onder andere over het samenspel met hoofdrolspelers Paul Rudd, Judy Greer en Michael Peña. “We waren zelf verantwoordelijk voor de humor in de film. We mochten ontzettend veel improviseren. Het voelde haast aan als een indiefilm.”

Een blockbuster als Ant-Man brengt echter ook grootschalige special effects met zich mee. Die vond Cannavale vooral verwarrend. “We draaiden drie nachten op rij voor een blue screen. Er was niets anders dan dat. Maar als je alles toevoegt op zo’n blue screen, waarom moet je dan per se ’s nachts opnemen?”

Ondertussen raakte ook bekend dat er tal van reshoots gedaan werden, waarbij plotelementen die geschrapt werden na het ontslag van voormalig regisseur Edgar Wright terug toegevoegd werden.

Vanaf 22 juli in de bioscoop

@Ewoud51