Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

29.02.2016

Vertigo Awards drukbezocht door Vlaamse filmmakers

door Steven Tuffin

Op zondag 28 februari werden tijdens de première van Belgica in Kinepolis Gent in een tot de nok gevulde zaal met Vertigo-fans de eerste Vertigo Awards uitgereikt. Het publiek van ons filmmagazine had meerdere maanden de tijd gehad om hun stem uit te brengen en de resultaten waren als volgt:

Beste film ooit: Pulp Fiction

Beste film 2015: Mad Max: Fury Road

Beste regisseur ooit: Steven Spielberg

Beste regisseur 2015: George Miller

Beste Vlaamse film ooit: Rundskop

Beste Vlaamse film 2015: D’Ardennen

Beste actrice ooit: Meryl Streep

Beste actrice 2015: Charlize Theron

Beste acteur ooit: Leonardo DiCaprio

Beste acteur 2015: Tom Hardy

Om de Awards bekend te maken had hoofdredacteur Steven Tuffin een beroep gedaan op Bilall Falah, Lenny Van Wesemael, Robin Pront en Raf Reyntjens, die met hun respectievelijke films Black, Café Derby, D’Ardennen en Paradise Trips kans maakten in de categorie Beste Vlaamse film 2015.

8H4A1126

De uiteindelijke winnaar was D’Ardennen, waarvoor Robin Pront de prijs in ontvangst mocht nemen van Michaël R. Roskam, die net daarvoor de award voor Beste Vlaamse film ooit in ontvangst had genomen voor Rundskop.

8H4A11338H4A1157

 

Omdat er bij Vertigo geen verliezers zijn, werden alle laureaten terug naar voor geroepen en kregen ze allemaal een prijs. De laatste die in de prijzen viel was Felix van Groeningen. De regisseur van Belgica kreeg een ereprijs, de Vertigo Beste Ooit Award.8H4A1217

@Waanzinema

Foto’s: Lauren Van Gansen

Illustraties: Tok