Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

28.04.2021

Eerste stills en inspiratiebronnen nieuwe Neill Blomkamp onthuld

door Vertigo

Neill Blomkamp (District 9, Elysium) draaide tijdens de lockdown een nieuwe langspeler getiteld Demonic. De film haalt in de VS op 20 augustus de zalen en ondertussen staan de eerste stills online.

Volgens Blomkamp is Demonic een kruising tussen een scifi- en horrorfilm. Het verhaal gaat over een meisje dat herenigd wordt met haar moeder, van wie ze vervreemd is en over wie ze iets waanzinnigs te weten komt.

De regisseur kreeg het idee om een kleinere film te draaien nadat zijn grotere projecten door de coronacrisis on hold werden gezet. “Ik ben al lang geïnteresseerd in angstaanjagende films met een kleiner budget zoals Paranormal Activity,” zegt hij.

“We zijn met een concept aan de slag gegaan en hoewel Demonic grootschaliger dan Paranormal Activity werd, is hij uit hetzelfde hout gesneden,” vervolgt hij.

Blomkamp merkt op dat ook Ben Wheatley (Kill List, Sightseers) van de lockdown gebruik maakte een kleine horrorfilm in te blikken, In the Earth.

De twee regisseurs kwamen met elkaar in contact dankzij acteur Sharlto Copley, die met Blomkamp aan onder meer District 9 en met Wheatley aan Free Fire samenwerkte.

“Horror stelt je in staat om met een klein budget heel creatief en experimenteel uit de hoek te komen,” zegt Blomkamp. “De lockdown was het perfect moment om iets met het genre te doen.”

Bekijk de stills en een behind the scenes-filmpje van Demonic hieronder:

Bron: EW

Lees meer over: