Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

18.12.2020

Eerste stills Belgische coproductie met Gary Oldman en Armie Hammer online

door Vertigo

De indiedistributeur Quiver heeft de eerste stills van Crisis onthuld, een coproductie van het Belgische Caviar over de opioïdencrisis in de Verenigde Staten met Gary Oldman, Evangeline Lilly en Armie Hammer in de hoofdrollen.

Crisis werd geregisseerd door Nicholas Jarecki (Arbitrage) en wordt vergeleken met Steven Soderberghs drugsdrama Traffic omdat er drie afzonderlijke verhalen over hetzelfde onderwerp worden verteld.

Het eerste draait rond een drugsdealer die de opioïde Fentanyl van Canada naar de VS smokkelt en het tweede rond een architecte die herstelt van een verslaving aan de opioïde OxyContin en de waarheid achter de verdwijning van haar zoon probeert te achterhalen.

In het derde doet een universiteitsprofessor onverwachte ontdekkingen over het invloedrijke farmaceuticabedrijf dat zijn research financiert en een niet-verslavende pijnstiller op de markt brengt.

De cast bestaat verder uit onder meer Greg Kinnear (As Good As It Gets), Michelle Rodriguez (Fast & Furious), Luke Evans (The Hobbit) en Lily-Rose Depp (The King).

Crisis is in de VS vanaf 26 februari 2021 te zien in de bioscoop, net op de valreep om in aanmerking te komen voor de volgende Oscars, en vanaf 5 maart op video-on-demand.

Bekijk de eerste stills hieronder:

Bron: Deadline, The Playlist