Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

19.12.2017

Eerste Soldado-beelden beloven een bloedstollende Sicario-sequel

door Vertigo

Het was niet meteen duidelijk wat het publiek moest verwachten van een vervolg op de actiethriller Sicario van Denis Villeneuve. Emily Blunt is niet meer van de partij en Villeneuve werd opgevolgd door Suburra-regisseur Stefano Sollima, maar de film lijkt even heftig te worden als zijn voorganger.

Benicio Del Toro en Josh Brolin keren terug als de undercoveragent Alejandro Gillick en CIA-agent Matt Graver. Samen zetten zij hun strijd tegen de drugskartels voort. Die smokkelen nu immers niet alleen drugs, maar ook terroristen over de grens.

“Ik denk dat deze film nog ernstiger is dan de vorige,” vertelde Brolin. “De film speelt zich af op een grotere schaal.Het is een heel emotionele en intense film geworden.”

Del Toro vertelde ook al iets meer over zijn personage: “Uit de eerste film weten we dat Alejandro handelt uit wraak. Nu krijgt hij echter een nieuwe opdracht en zal hij op een punt komen waar hij ofwel zijn bevelen opvolgt, ofwel doet wat juist is. Wat hij ook kiest, deze keer zal hij de gevolgen van zijn beslissing dragen. Dat is het grootste verschil met de Alejandro uit Sicario. Eigenlijk moeten de personages nu complexere keuzes maken.”

Volgens de acteur is Soldado¬†geen rechtstreeks vervolg op Sicario: “De film staat op zichzelf, denk ik. Het gaat om twee personages uit de vorige film die een nieuwe opdracht krijgen, maar ik denk dat je ze beter leert kennen ditmaal.”

Bron: The Playlist